Belépés tagoknak › Társkereső / Tanácsadás / 4 tipp, hogy túléld a randit

Az ismerkedés szakasza izgalmas és ijesztő is egyben. Szakértők szerint érdemes lelassítani a randizási fázist, ha boldog párkapcsolatot keresel. Íme, négy aranyszabály társkeresőknek.

4 tipp, hogy túléld a randit

Az elején csak reménykedhetünk benne, hogy tényleg Ő lesz az, bizakodunk abban, hogy benne megtaláljuk azt, akit keresünk, de a bizonytalanság érzése lengi körül a találkozókat. Sokan szeretik ezt az érzést, de sokan szeretnének túllenni rajta.

Valljuk be őszintén, ebben az időszakban mindannyian azt kockáztatjuk, hogy hirtelen szerelembe esünk és fogalmunk sincs arról, hogy a másiknak mi a véleménye erről. Ha a kötődés sokkal gyorsabban alakul ki, mint, hogy megismernénk a másikat, akkor annak csúnya vége is lehet. Kockázatos dolog tehát elsietni az ismerkedést és túl hamar beleugrani az ismeretlenbe. Azt javasoljuk inkább, hogy lassíts le és ismerd meg alaposabban a másikat, mielőtt kötődni kezdenél hozzá.

Ez a négy szabály segíteni fog abban, hogy lelassítsd a kötődés kialakulásának folyamatát és csökkentsd a benned uralkodó feszültséget. Ha most találkoztál valakivel, aki igazán felkeltette az érdeklődésedet, akkor kövesd őket:

Ne mondd ki a nagy szavakat

Ha már az első pár hónapban kimondod azt, hogy "szeretlek" vagy, hogy "te vagy az egyetlen", akkor bajba sodorhatod magad. Figyelj az érzéseidre, ne hagyd, hogy túl hamar magukkal rántsanak, próbálj inkább tiszta fejjel gondolni a másikra.

Várjatok az ágybabújással

Sokan követik el azt a hibát, hogy az első randik egyikén már szexelnek, így téves testi kötődés alakul ki akkor is, ha érzelmileg nem illetek egymáshoz. A hormonok átveszik az uralmat és csak egy-két év múlva ébredtek rá arra, hogy tulajdonképpen nincs is keresnivalótok egymás mellett.

Ne mutasd be túl korán a családodnak

És te se menj el egy-két találka után a szüleihez. Azt javasolnánk, hogy legalább egy hónap randizás után mutassátok be egymást a rokonaitoknak, de csak abban az esetben, ha nem merültek fel ellentétek köztetek. Ha bármi problémát észleltek, akkor inkább szánjatok pár extra hónapot az ismerkedésre és csak utána jöjjön létre a nagy találkozó.

Hasznos mantrák

Fókuszáld a figyelmed mantrákon keresztül. Írj magadnak apró üzeneteket, vagy csak mondogasd őket magadban: "ha igazán fontos vagyok neki keresni fog", "ha nem keres, több időm lesz a karrierem építésére" - ezek segítek abban, hogy a nagy képre fókuszálj. Koncentrálj a saját érzéseidre és ne arra, hogy ő vajon mennyire tart szimpatikusnak.

Először vagy itt?
Csatlakozz hozzánk!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!
Nemed:
Társkeresés megkezdése

A regisztrációval elfogadod az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat.

VAGY
Regisztrálj Facebookkal!
A ctk.hu weboldalunk Sütiket és egyéb látogatáskövetési technológiákat használ, hogy javítsuk a böngészési élményt, valamint személyre szabott tartalmat és célzott hirdetéseket jeleníthessünk meg, és megérthessük honnan érkeznek és mit szeretnének látogatóink. További információk
További lehetőségek
Mindet elfogadom