Belépés tagoknak › Társkereső / Tanácsadás / A titkolózás és a titokzatosság határán

Mindannyiunk naptára tele van elvégezendő feladatokkal, elfoglaltak a mindennapjaink és ez a káosz csak gyűrűzik tovább, ami a párkapcsolatokra sincs jó hatással.



A különböző közösségi oldalak, a technológia fejlődése jelentősen befolyásolta az emberi kapcsolatokat. Állandóan történik valami körülöttünk és az elszakadás a munkától, a számítógépeknek, tableteknek és okostelefonoknak köszönhetően még nehezebb, mivel állandó összeköttetésben vagyunk az e-mailfiókunkkal, a kollégákkal és persze a közelebbi, távolabbi ismerőseinkkel. Nem könnyű tehát megélni a jelen pillanatot.

A karrierista életmód egyértelműen nem kedvez a kapcsolatoknak, az űrt úgy próbáljuk betölteni, hogy telefonon, a közösségi oldalakon tartjuk a kapcsolatot szeretteinkkel.
Elfoglaltak vagyunk, de vágyunk a szeretetre, a törődésre és a szerelemre. Ezért, ha máshonnan nem sikerül figyelmet nyerni, megengedünk egy-két flörtöt az exel vagy munkába menet a buszon, villamoson, metrón.

Egyértelmű, hogy a modern házasságra is hatással van ez a változás… Az amerikaiak többsége például arra vágyik, hogy nyugodt szívvel kutakodhasson a párja e-mail fiókjában vagy felvehesse a mobiltelefonját, anélkül, hogy attól kellene tartania, hogy valamilyen afférra fény derül.

Ennek persze ára van, ha minden kiderül a másik félről, akkor eltűnik a varázs, majd hamar eltűnik a vonzalom is. Ha pedig a vonzalom eltűnik, akkor nem sok szikra marad a kapcsolatban és unalmassá válik.

Mit lehet tenni tehát azért, hogy megtartsuk az egyensúlyt itokzatosság és átláthatóság között?

A szakértők szerint meg kell különböztetni a titkolózást a titokzatosságtól. A titkolózás egyértelműen rosszat tesz a kapcsolatnak, de a titokzatosság inkább felpezsdíti azt. Egyértelműen unalmassá válhatnak a hétköznapok egy hosszú kapcsolatban, szóval fel kell pezsdíteni a mindennapokat, akár azzal, hogy megváltozatjuk a külsőnket vagy az öltözködésünket.


Az is segíthet, ha megtanulunk távolság és közelség között táncolni,  ami szenvedélyt hozhat a kapcsolatba. Érdekes, hogy még azok a kapcsolatok is elszürkülhetnek, amiben két olyan ember van, akik külön-külön nagyon mozgalmas életet élnek. Ilyenkor azt kell megérteni, hogy a kapcsolatot egy harmadik, egy közös térnek kell felfogni, amiért szintén tenni kell, ha nem akarjuk, hogy unalmas legyen.

Először vagy itt?
Csatlakozz hozzánk!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!
Nemed:
Társkeresés megkezdése

A regisztrációval elfogadod az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat.

VAGY
Regisztrálj Facebookkal!
A ctk.hu weboldalunk Sütiket és egyéb látogatáskövetési technológiákat használ, hogy javítsuk a böngészési élményt, valamint személyre szabott tartalmat és célzott hirdetéseket jeleníthessünk meg, és megérthessük honnan érkeznek és mit szeretnének látogatóink. További információk
További lehetőségek
Mindet elfogadom