Belépés tagoknak › Társkereső / Tanácsadás / 10 dolog, amit soha nem szabad mondani egy párkapcsolatban

Tudjuk, hogy sokan azt gondolják, hogy egy hosszútávú kapcsolat akkor lesz működőképes, ha a felek őszinték egymással... De most szeretnénk rávilágítani arra, hogy nem mindegy, hogy milyen témában, milyen stílust választunk.

10 dolog, amit soha nem szabad mondani egy párkapcsolatban



Azért szerintünk van pár olyan témakör és főleg olyan mondat és stílus, amit, ha jót akarunk magunkank érdemes hanyagolni. Most összegyűjtöttünk tíz olyan mondatot, amit érdemes inkább megtartanod magadnak, ha békességre vágysz.

“Sosem mosogatsz el, mindig széthagysz mindent...”

Eleve veszélyes téma a takarítás, de még veszélyesebb, ha úgy tálaljuk a kérdés, ahogy a fenti példamondat is. Ha ezt a témát akarod felvezetni a párodnak, akkor ne használj olyan szélsőséges kifejezéseket, mint a “mindig” és a “soha”. Semmi sem fekete vagy fehér, Inkább dolgozzatok ki közösen egy heti ütemtervet, amiből egyértelművé válik, hogy ki mikor mit csinál.

“Ez pont úgy hangzott mintha az anyád mondta volna…”

Ha már feltétlenül vitatkozni kell, akkor legalább egy szabályt tartsatok be: hagyjatok ki másokat belőle. Bármiről is van szó nagy valószínűséggel a kettőtök ügye, egymás szüleit bevonni a történetbe, akár sértő is lehet.

“Azt gondolod, hogy jobb vagy mindenki másnál!”

Ha egy ilyen mondat kicsúszik a szádon mérgedben, akkor az azt sugallhatja a parnterednek, hogy nem becsülöd és tiszteled őt eléggé. Sőt, hogy úgy érzed elnyom téged. Beszéljétek át, nem jó, ha valamelyik félnek kisebbségi komplexusa van a kapcsolatban.

“Szerinted híztam?”

Ha valaki a párjától azt kérdezi, hogy látszik-e rajta, hogy felszedett pár kilót, akkor valószínűleg csak arra kíváncsi, hogy így is elfogadja és szereti. Ezzel a mondattal könnyű konfliktushelyzetet teremteni és kényelmetlen helyzetbe hozni a másikat, aki nyilván nem akar megbántani azzal, hogy helyeslően bólint a kérdésre, de hazudni sem szeretne…

“Olyan mintha kicsit meghíztál volna…”

A testsúlyingadozás felemlegetésén mindig jókat lehet vitatkozni, még ha igazunk is van, jobb, ha nem a fentebbi mondattal hozzuk a kedvesünk tudtára, hogy valószínűleg kicsit többet mutat a mérleg.

“Borzalmas szülő / szerető / kenyérkereső vagy!”

Hasonló horderejű és stílusú mondatokat az ellenségeinknek szoktunk mondani, nekik is csak akkor, ha éppen nagyon felfokozott a hangulatban vagy. A fent említett szerepek annyira fontosak minden ember életében, hogy ha ebben megingatjuk a partnerünket, akkor elveszik a tisztelet a kapcsolatból.

“Utálom, amikor ezt csinálod…”

Főleg, ha nagyobb társaság előtt mondasz ilyet, akkor az nem csak megalázó a másiknak, hanem bizalomvesztéssel is járhat.

“Alig ismerem, nem jelent nekem semmit.”

Szinte elkerülhetetlen, hogy te vagy a partnered ne bonyolódjatok bele egy kisebb flörtbe a kapcsolatotok során. Ha esetleg szóba kerülne a dolog, akkor ne próbáld meg elvenni a dolog élét tagadással. Nyíltan vállald fel, hogy szimpatikus volt neked ez a valaki, azért mert mondjuk jó a humora... De ettől még nem mennél hozzá feleségül/nem vennéd el feleségül. Egyszerűen csak tetszik.

“Nem kellene így érezned.”

Kevés vérlázítóbb dolog van annál, mint amikor meg akarják mondani neked, hogy hogyan kellene érezned, gondolkoznod. A helyes eljárás ebben az esetben, hanyitott és kíváncsi vagy a párod érzéseire.

“Ne várj meg ébren”

A közös ágybabújás, a biológiai óra összehangolása nagyon fontos és erős kötelék. Próbáljátok meg, meglátod, sokat fog erősíteni a kapcsolatotokon.

További hasznos párkapcsolati tippeket és tanácsokat itt olvashatsz.

Először vagy itt?
Csatlakozz hozzánk!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!
Nemed:
Társkeresés megkezdése

A regisztrációval elfogadod az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat.

VAGY
Regisztrálj Facebookkal!
A ctk.hu weboldalunk Sütiket és egyéb látogatáskövetési technológiákat használ, hogy javítsuk a böngészési élményt, valamint személyre szabott tartalmat és célzott hirdetéseket jeleníthessünk meg, és megérthessük honnan érkeznek és mit szeretnének látogatóink. További információk
További lehetőségek
Mindet elfogadom