Belépés tagoknak › Társkereső / Tanácsadás / Álomvilágtól a válságig

Az elején minden olyan, mintha egy mesében lennénk, de figyelned kell arra, hogy ez az érzés a párkapcsolat harmadik szakasza után is megmaradjon. Ismerd meg egy párkapcsolat életútját, hogy tudd kezelni a hullámvölgyet.

Álomvilágtól a válságig

A kapcsolat elején minden pár szinte már az oltár előtt látja magukat, sokan azt gondolják, hogy a nehezén már túljutottak, megtalálták egymást, együtt már minden akadályt leküzdenek. Ebben az időszakban odaadóan figyelünk a másikra, minden az újdonság varázsával hat, amit csak mond vagy tesz. A külső és belső értékeit feltérképezzük, valahogy a kellemes, vonzó dolgok kerülnek ilyenkor előtérbe.

Kétség kívül ez a kapcsolat legizgalmasabb szakasza, a testi vonzalom, a szerelem érzése gyorsan, szinte ösztönönsen kialakulhat két ember között, de a kapcsolat kiépítése, az alapok lefektetése már jóval nehezebb feladat.

Ezt a szakaszt nevezik a második szakasznak, a fantázia szakaszának, itt is aktívan figyeltek egymásra, de már párként gondoltok egymásra, már sok mintnet tudtok egymásról, de elképzelhető, hogy az eddigi pozitív képet pár negatív élmény fölülírja, közelítetek a reális felé. A férfiak ilyenkor nagyon aktívak szexuálisan és a nőkben is ég a vágy, emellett már az elköteleződés és a házasság gondolata is felmerülhet.

A fantáziákkal és álmokkal viszont óvatosan kell bánni, akkor lehet tartós a kapcsolat, ha hamar a realitás talajára kerültök mindketten, el tudjátok fogadni a kapcsolat és a másik negatívumait is.

Ha ez megtörtént jöhet az önmegvalósítás szakasza, amikor újra kicsit jobban magatokra, a saját fejlődésetekre tudtok koncentrálni, a párotok helyett. Immár úgy fordultok magatok felé, hogy beépítettétek magatokba azt a képet is, amit a párotok alkotott rólatok. Gyakran mondják, hogy egy kapcsolatban a felek tükröt tartanak egymásnak, fontos, hogy lássuk, mit gondol rólunk a másik és ne kritikaként éljük meg a felvetéseit, hanem tudjunk tudatosan fejlődni általa.

Ilyenkor okozgat problémát az, ha nem a valós énünket mutattuk, ekkorra már mindenféleképpen kibukik, ha csak szerepet játszottunk és akár szakításhoz is vezethet.

A válság időszaka viszont akkor is eljön, ha nem játszottuk meg magunkat, de téves képet alakítottunk ki a másikról, vagy a párunk értelmezte félre a mi viselkedésünket, személyiségünket. A harmónia, az újra egymásra hangolódás segíthet átlendülni ezen a szakaszon. Fontos, hogy újra figyeljünk a másikra, próbáljuk megérteni a félreértéseket.

A párkapcsolat ötödik szakaszát elmélyülés vagy elhidegülés is követheti. Ebben a szakaszban el kell fogadnunk, hogy örökké tartó szerelem nincs, nem szabad álomvilágban élnünk. Ha ezt mindkét fél reálisan látja, elmélyül a kapcsolat.

Olvass további társkeresési és párkapcsolati tippeket itt.

Először vagy itt?
Csatlakozz hozzánk!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!
Nemed:
Társkeresés megkezdése

A regisztrációval elfogadod az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat.

VAGY
Regisztrálj Facebookkal!
A ctk.hu weboldalunk Sütiket és egyéb látogatáskövetési technológiákat használ, hogy javítsuk a böngészési élményt, valamint személyre szabott tartalmat és célzott hirdetéseket jeleníthessünk meg, és megérthessük honnan érkeznek és mit szeretnének látogatóink. További információk
További lehetőségek
Mindet elfogadom