Belépés tagoknak › Társkereső / Tanácsadás / Az online társkeresés aranyszabályai: Legyél kedves másokkal, megéri

Sokan panaszkodnak arra, hogy az internetes társkereső oldalak kiszámíthatatlanok... Hogy miért van ez így? Talán az is közrejátszik, hogy azt hisszük, ha valaki nem tetszik nekünk már automatikusan semmibe is lehet venni.

Az online társkeresés aranyszabályai: Legyél kedves másokkal, megéri


Hiszen ez egy társkereső oldal, elég, ha csak annak válaszolok, aki tetszik? Vagy: teljesen normális, ha csak úgy eltűnök a randi után, mert a hallgatásból úgyis tudni fogja a másik, hogy nem szeretnék vele többet találkozni…?

Persze, van, hogy nem tudsz válaszolni mindegyik levélre, ha egyszer beindultak a dolgok. Senki sem tervezi, hogy bunkó lesz és csak úgy elveszik az üzenetek útvesztőjében.

Ha nem szeretnél kellemetlen érzéseket hagyni a többi párkeresőben, azt javasoljuk, hogy tartsd be az online társkeresőzés hat íratlan szabályát.

Válaszolj:

Ha valaki üzent neked, akkor illik reagálni rá, még akkor is, ha a válaszod nem. Neked nem kerül többe egy percnél, a másik viszont érezni fogja, hogy valóban hús-vér emberek ülnek a monitorok mögött. Elég egyszerűen annyit írni, hogy számodra már nem aktuális a társkeresés és sok sikert kívánsz neki az elkövetkezendő időszakhoz.

Ne tűnj el:

Vagy, ha el akarsz tűnni, akkor mondd meg őszintén, hogy te inkább máshol keresed a boldogságot. Szívesen beszélsz a másikkal, de csak mint barát. Ha csak néha-néha válaszolsz valakinek, elhiteted vele, hogy van esélye, holott te már az elejétől fogva tudtad, hogy nincs.

Ha minimum 3-szor már randiztatok nem léphetsz le:

Csak úgy, mindenféle magyarázat nélkül eltűnni, nem válaszolni a telefonokra és a levelekre, hátha így majd veszi a lapot a randipartnered, hogy meggondoltad megad… Nem szép dolog. Három találkozás már elég ahhoz, hogy kötődjenek az emberek, ne bánts meg senkit, fordított helyzetben neked is jól esne, ha tisztán láthatnál.

Szigorúan a randikkal:

Ha már megígéred valakinek, hogy találkozol vele személyesen is, akkor legyen az egy kőbe vésett szabály, hogy el is mész a randira. Nincs lemondás, átszervezés és késés, döntsd el, hogy ki az, aki megérdemel egy-két órát az életedből a levelei alapján és fuss össze vele.

Minőségi idő, minőségi program:

Hagyd a rövid, villámlátogatás szerű randikat, amik nyilvánvalóan azt az üzenetet hordozzák, hogy sajnálod az időt a személyes ismerkedésre. Minimum egy órát mindenki megérdemel és ennyit bárkivel ki lehet bírni…

Hálásnak kell lenni a visszautasításért is:

Furcsán hangzik, de minden visszajelzés, még az elutasító is épít. Ha valaki őszintén leírja, hogy miért nem Téged választott, akkor ezt értékelned kell, elgondolkozni rajta, hogy tudsz-e és szeretnél-e változtatni rajta vagy sem. De nem kell letargiába esned csak azért, mert X ember úgy döntött, hogy számára nem te vagy az Igazi.

Először vagy itt?
Csatlakozz hozzánk!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!
Nemed:
Társkeresés megkezdése

A regisztrációval elfogadod az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat.

VAGY
Regisztrálj Facebookkal!
A ctk.hu weboldalunk Sütiket és egyéb látogatáskövetési technológiákat használ, hogy javítsuk a böngészési élményt, valamint személyre szabott tartalmat és célzott hirdetéseket jeleníthessünk meg, és megérthessük honnan érkeznek és mit szeretnének látogatóink. További információk
További lehetőségek
Mindet elfogadom