Belépés tagoknak › Társkereső / Tanácsadás / Az online társkereső oldalak sikerességéről

A különböző telefonos alkalmazások és előtte az internet megjelenése jelentősen befolyásolta az emberek viselkedést. A társkeresés jellemzően egy olyan terület, amire nagy hatással volt a technológiák forradalma.

Az online társkereső oldalak sikerességéről



Örök vita tárgyát képezi, hogy vajon hasznosak vagy haszontalanok azok a technikai újítások, amik megpróbálják leegyszerűsíteni a társkeresés folyamatát. Rengeteg kritika és előítélet kapcsolódik ezekhez a megoldásokhoz, ezért valószínűleg csak akkor láthatunk tisztán, ha megnézzünk a puszta tényeket.

Egy friss (2016-os) Amerikában végzett felmérés olyan embereket kérdezett a témával kapcsolatban, akik már használtak valamilyen párkereső oldalt, van tapasztalatuk a témában. Ezekből az interjúkból öt fontos dolog derült ki, ezek mindegyikével jó, ha tisztában vagy, ha te is a szerelemet keresed.

Kevesebb az előítélet:

2005-höz képes már jóval nagyobb a társadalmi elismertsége az online párkereső oldalaknak. A megkérdezettek nagy része ismert valakit, aki szintén társkeresőzik vagy ő maga ismerte el, hogy már talált párt online formában.

De továbbra is tartja magát az az állítás miszerint az online társkeresők gyakran végső elkeseredésükben regisztrálnak, mert vagy időhiányban szenvednek vagy félnek a személyes ismerkedéstől. Ennek ellenére egy jó és hasznos lehetőségnek látják.

2.       A fiatalabbak is használják:

Megugrott azoknak a fiataloknak a száma, akik társkereső oldalakon regisztrálnak vagy mobil applikáció segítségével szeretnének párt találni. A 25 évesek vagy fiatalabbak körében 2013-hoz képest 10 százalékkal nőtt azoknak a száma, akik mobilon szeretnének ismerkedni. Az idősebbek, 50-60 év körüliek is szívesebben regisztrálnak online, mint korábban.

3.       Az emberek egyharmada nem tudja, kit keres:

Szomorú, de igaz, hogy a társkereső oldalakon elég sok olyan ember képviselteti magát, aki nem tudja, hogy milyen partnert keres. Pedig ez lenne a legfontosabb, annak érdekében, hogy sikeres legyen a párkeresés. Szerencsére a 2003-as adatokhoz képest javulást figyeltek meg a kutatók, hátha tovább csökken az elkövetkezendő évben a határozott elképzelésekkel randizók száma.

4.       Kell a segítség a profil létrehozásához:

A férfiak 16 százaléka, a nőknek pedig 33 százaléka ismerte el, hogy segítsége volt szüksége a profilja létrehozásakor. A barátok bevonása vagy legalábbis a véleményük kikérése nagyon fontos ezen az érzékenyterületen is, hiszen kell a támogatás.

5.       Az amerikaiak 5 százaléka találkozott online jelenlegi partnerével

Amerikában kevés a hosszú kapcsolat, jelentős részük 4-5 évvel a felmérés készítése előtt kezdődött, mégis az emberek 88 százaléka állította azt, hogy nem online segítséggel találták meg a párjukat, annak ellenére, hogy a legtöbben jó ismerkedési formának tartják és használják is.

Az internetes ismerkedés során viszont barátságok szövődhetnek, javulhat a párkeresők önértékelése és a keresgélés időszakában tisztázhatják magukban, hogy milyen párt keresnek. Így elképzelhető, hogy indirekt formában segít mindenkit az online társkeresési forma.

Először vagy itt?
Csatlakozz hozzánk!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!
Nemed:
Társkeresés megkezdése

A regisztrációval elfogadod az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat.

VAGY
Regisztrálj Facebookkal!
A ctk.hu weboldalunk Sütiket és egyéb látogatáskövetési technológiákat használ, hogy javítsuk a böngészési élményt, valamint személyre szabott tartalmat és célzott hirdetéseket jeleníthessünk meg, és megérthessük honnan érkeznek és mit szeretnének látogatóink. További információk
További lehetőségek
Mindet elfogadom