Belépés tagoknak › Társkereső / Tanácsadás / Csődtömeg vagyok, ha elváltam?
A legtöbb házasságot abban a reményben kötik a felek, hogy egy életre fog szólni. De mi történik akkor, ha mégis válással végződik?


Természetes, hogy fáj, hogy gyászoljuk az elmúlt időszakot és temetjük azt a jövőképet, ami lehetett volna… Sokan ennél is messzebb mennek és tévesen megkérdőjelezik döntésük és választásuk helyességét. “Miért mentem hozzá?” “Miért vettem el feleségül?” “Hogy lehet,  hogy azt hittem, hogy működhet?”...

Sőt, az is gyakori reakció, hogy a válás után megbánják a tettüket a felek, a két legjellemzőbb indok ilyenkor az ex hiánya és az, hogy nem tudják elviselni a kudarcot, amit az jelent, hogy szakításra került sor.

Valójában mit is jelent az, hogy kudarcélmény?

Szakértők szerint, ha sokáig hibáztatjuk magunkat az eseményekért egy ilyen helyzetben, az azt eredményezheti, hogy a történelem megismétli önmagát és halmozódnak a kudarcok az életünkben.

A kérdés tehát az, hogy hogyan lehet kikerülni ebből az ördögi körből?

Az első és legfontosabb dolog, hogy fejezd be önmagad hibáztatását.

Változás...

A válás nagy változás, de az életünk nagy részében mindig változáshoz kell alkalmazkodnunk. Az lenne a kudarc, ha leállnánk a továbblépéssel. Sok területén az életünknek elfogadjuk az újat, például a munkában, a barátságok szövődésében, a válással kapcsolatban mégis negítav mellékzöngéje van. A magánéletben, ha már nem növekszik együtt a pár, akkor válni kell.

Ha mindent megtettél a házasságodért és nem sikerült megmenteni, akkor miért lenne bűntudatod vagy kudarcélményed hosszútávon?

Ez az élet, ez a fejlődés és ez a továbblépés...Persze, nem a válásra kell törekedni, de ha tényleg nem volt más kiút, akkor célszerű a jövőre fókuszálni.

Forrás: YourTango

Először vagy itt?
Csatlakozz hozzánk!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!
Nemed:
Társkeresés megkezdése

A regisztrációval elfogadod az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat.

VAGY
Regisztrálj Facebookkal!
A ctk.hu weboldalunk Sütiket és egyéb látogatáskövetési technológiákat használ, hogy javítsuk a böngészési élményt, valamint személyre szabott tartalmat és célzott hirdetéseket jeleníthessünk meg, és megérthessük honnan érkeznek és mit szeretnének látogatóink. További információk
További lehetőségek
Mindet elfogadom