Belépés tagoknak › Társkereső / Tanácsadás / Lapos kapcsolat újraélesztése

Sok párnak szakítópróba az összeköltözés. Lehet, hogy nem gond, ha elválnak ilyenkor az utak egymástól, talán nem a véletlen műve. Fogjuk fel egy tesztnek... Mi van, ha mégis lehet tenni valamit a kapcsolatért és nem a menekülés a legjobb megoldás?

Egy olvasói levélre válaszolt a Telegraph tanácsadója, szerintünk sokan járhatnak manapság hasonló cipőben, ezért úgy gondoltuk, hogy megosztjuk veletek is a véleményét.

Kérdés:

18 hónapja vagyok együtt a párommal, az elején minden olyan szépen és romantikusan alakult, hamar össze is költöztünk. Persze még ma is nagyon szeretünk együtt lenni, de úgy érzem a munka mellett kevesebb időnk jut egymásra, minden energiánkat felemésztjük. Hogyan lehetne úgy újra egymásra hangolódnunk, hogy ne legyen görcsös vagy unalmas, közhelyes a próbálkozás?

Válasz:

Először is azt kell tisztázni, hogy minden kapcsolatban vannak olyan időszakok, amikor kicsit távolabbinak érzed a párodat, máskor pedig újra olyan közel kerültök egymáshoz, mint a legelején.

Te is azt írtad, hogy kezdetben minden nagyszeűen alakult. Vissza tudsz emlékezni arra, hogy mitől volt olyan különleges ez az időszak? Mi a különbség az akkori helyzet és a mostani között?

Ha azt szeretnéd, hogy újra közel kelrüljetek egymáshoz, akkor először tisztáznod kell magadban, hogy számodra mit is jelent ez a kötődés és természetesen a pároddal is beszélned kell, hogy megértsd az ő szempontjait. Több időt szeretnétek szánni a beszélgetésekre? Több szexre vágysz? Vagy esetleg több közös programot kellene szerveznetek?

Ami mindenféleképpen hasznos lehet, az egy napló vezetése. Remélem elnyeri a tetszésedet ez a módszer. Egyszerűen jegyezd fel, hogy milyen dolgokat csináltok együtt, hogy mi az amit élveztél, mi az amit sérelmeztél, mi az, amin változtatni szeretnél. Így vissza tudod majd követni a gondolataidat és rá tudsz majd jönni, hogy milyen korlátok, blokkok működnek kettőtök között. Megfigyelheted azt is, hogy milyen az időbeosztásotok és együtt kitalálhatjátok, hogy el tudjátok-e fogadni a jelenlegi helyzetet, vagy esetleg módosítanotok kell az életritmusotokon. Ha mondjuk az egyikőtök sokáig dolgozik vagy teljesen más az időbeosztása mint a másiknak, akkor ki kell találni, hogy hogyan tudnátok alkalmazkodni egymáshoz.

Ez sajnos vagy nem sajnos munka. Egy párkapcsolatban nem lehet leülni, de annál izgalmasabb, minél többet dolgoztok rajta közösen.

Forrás: Telegraph

Először vagy itt?
Csatlakozz hozzánk!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!
Nemed:
Társkeresés megkezdése

A regisztrációval elfogadod az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat.

VAGY
Regisztrálj Facebookkal!
A ctk.hu weboldalunk Sütiket és egyéb látogatáskövetési technológiákat használ, hogy javítsuk a böngészési élményt, valamint személyre szabott tartalmat és célzott hirdetéseket jeleníthessünk meg, és megérthessük honnan érkeznek és mit szeretnének látogatóink. További információk
További lehetőségek
Mindet elfogadom