Belépés tagoknak › Társkereső / Tanácsadás / Lehet, hogy rossz párkapcsolatban vagy?

Ha még csak társkereső vagy, akkor lehet, hogy nem tudod vagy már elfelejtetted, hogy milyen jelek utalnak arra, hogy a kapcsolatod rossz irányba tart. Összegyűjtöttünk pár intő jelet, hogy előre készülni tudj a kapcsolatod karbantartására.

Lehet, hogy rossz párkapcsolatban vagy?


Gondolj előre és ne félj az apró bukkanóktól, sajnos vagy nem sajnos, a java csak azután jön, hogy megtaláltad az igazit. Tapasztalataink szerint a legtöbb konfliktus az összecsiszolódás időszakában van, ami akár 2 évig is eltarthat. Ha ilyenkor nem sikerül dűlőre jutnotok a vitás kérdésekben akkor hamar szakítás lesz a vége és újra egy társkereső oldalon találhatod magad.

Minden párkapcsolatban vannak nehézségek, az a közös feladatotok, hogy ezeken túllendüljetek. De vannak olyan dolgok is, amik egyszerűen megmérgezik a párkapcsolatot és csak felemésztik a benne lévőket. Összességében a legnagyobb intő jel, hogy rossz rossz párkapcsolatban vagy, az az, ha nem érzed magad biztonságban, nem érzed azt, hogy melletted van valaki, akire számíthatsz. De jó ha figyelsz az alábbiakra is:

1. Titkolózás: Ha nem beszélhetsz nyíltan a parteredről akár a családodnak, akár a barátaidnak akkor az nem csak lélektanilag megterhelő. De azt is jelenti, hogy ő nem gondolja komolyan...


2. Meg akar változtatni: Egy párkapcsolatban mindkét fél változik, de ezt a folyamatot nem lehet erőltetni. Sőt, vannak olyan dolgok, amiben nem is lehet változni… Ha valaki ráderőlteti a változást, menekülj.


3. Nem bízik meg benned: Folyamatosan ellenőriz, talán még a híváslistádat és az üzeneteidet is szemmel tartja? Nem szereti, ha egyedül eljársz bárhova is? A párkapcsolat kezdetén szimpatikus is lehet ez a féltés, de később rájössz, hogy nem a szerelem a mozgatórugója…


4. Hiányzik a tisztelet: Nagyon fontos összetevője egy jól működő kapcsolatnak a kölcsönös tisztelet. Ez szavakban és tettekben egyaránt megnyilvánul, ha nem érzed, hogy felnéz rád a kapcsolat elején, akkor a későbbiekben csak rosszabb lesz.


5. Nincs közös cél: Mindkét félnek vannak külön-külön tervei egy párkapcsolatban, de arra is szükség van, hogy ezek a tervek bizonyos pontokon találkozzanak. Ha valaki olyan mellett vagy, aki már szeretne megállapodni, de te tudod, hogy számodra még nem érkezett el az idő ehhez, akkor rövid időn belül búcsút fogtok inteni egymásnak.


6. Mondja, de nem érzed: Lehet, hogy minden nap tízszer elmondja, hogy szeret, de ha te ezt nem érzed, nem ennek megfelelően viselkedik, akkor fabatkát sem ér az egész.


7. A hozzád közel állók véleménye: Végül intő jel lehet az is, ha a családod és a barátaid egyöntetűen nem támogatják a kapcsolatotokat. Egy, két véleményre még nem kell adni, de ha a neked fontos emberek arra bíztatnak, hogy lépj ki a kapcsolatból, akkor azt már nem engedheted el a füled mellett.

Ha ezek közül a jelek közül felismersz párat a párkapcsolatodban, akkor első körben ülj le beszélgetni a partnereddel. Nem kell rögtön a kérdéskör közepébe vágni, könnyebb témával is indíthatsz. A lényeg, hogy próbáld meg úgy alakítani a társalgás menetét, hogy fény derüljön arra mennyire eltérő az értékrendetek és a jövőképetek. Ha szerencséd van pár ilyen beszélgetés után érezni fogod, hogy van-e jövőtök együtt.

Először vagy itt?
Csatlakozz hozzánk!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!
Nemed:
Társkeresés megkezdése

A regisztrációval elfogadod az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat.

VAGY
Regisztrálj Facebookkal!
A ctk.hu weboldalunk Sütiket és egyéb látogatáskövetési technológiákat használ, hogy javítsuk a böngészési élményt, valamint személyre szabott tartalmat és célzott hirdetéseket jeleníthessünk meg, és megérthessük honnan érkeznek és mit szeretnének látogatóink. További információk
További lehetőségek
Mindet elfogadom