Belépés tagoknak › Társkereső / Tanácsadás / Mi lesz velem válás után? – Három dolog, amit érdemes átgondolnod
Mielőtt újra belevágnál a társkeresők világba, érdemes pár dolgot átgondolnod. A válás nehéz, még nehezebb, ha hosszabb együttélés után döntöttetek úgy, hogy máshol keresitek a boldogságot. Az sem könnyít a helyzeten, hogy számtalan dolog, a közös vagyon, a gyerekek és az együtt töltött évek sok szállal egymáshoz kötnek titeket… Ha pedig egy harmadik fél miatt ment tönkre a házasságotok, akkor még nehezebb lesz újra megbízni valakiben a társkeresés során.


Mi lesz velem válás után? – Három dolog, amit érdemes átgondolnod

Biztos magadnak is feltetted már a kérdést: Valóban készen állok rá?


Nemcsak a randizás nehéz újra, a válás traumája és egyáltalán a szerelembe vetett hit megerősítése is megoldandó feladatként áll előtted. Az agyaddal talán elhiszed, hogy már készen állsz rá, hogy már feldolgoztad az előző párkapcsolatodban történteket, de a szíved és a tudatalattid még gördíthet akadályokat eléd. Sokan megpróbálják minél hamarabb megtalálni az új szerelmet, kutyaharapást szőrivel alapon, de tapasztalataink szerint ezek a kapcsolatok nem hosszú életűek.


Ha úgy érzed mintha futóhomokon állnál, fogalmad sincs, hogy merre tartasz, hogy mit kellene csinálod, akkor ne egy új párkapcsolatra bízd magad.

A válás csak kimondva egy szó, azok akik már egyszer átélték tudják, hogy jóval több van mögötte, mint bármilyen más szó mögött. Az otthon elhagyása, ahol egykor az álmok, a szerelem, a bizalom és a jövő lakott, megviselnek mindenkit. Nemcsak arról van szó, hogy elveszíted a társad, adott esetben csalódsz benne, nem tudsz hinni a párkapcsolatokban, hanem arról is, hogy az emlékeidről is le kell mondanod, mert kegyetlenül fájnak… A jó hír az az, hogy a közös életben elért eredményeiteket nem másítja meg semmi, a válás sem, ezek örökre szép emlékek maradnak.

Ha szeretnél újra boldog lenni, feldolgozni a válást, nem tudod, hogy hogy vágj bele, egyáltalán belevágj-e a társkeresésbe, akkor ezt a három pontot gondold át, segíteni fog:


A gyógyulás folyamatát nem hagyhatod ki.


Mindegy, hogy te kezdeményezted vagy a párod, esetleg közös megegyezéssel döntöttetek úgy, hogy a válás a legjobb megoldás, mindhárom esetben sérültetek. Hagyj időt magadnak, hogy ezekből a sérülésekből felépülj. Találd meg a te utad a gyógyulás felé. Van, aki elkezd sportolni van, akinek pszichológusra van szüksége ehhez és megint másoknak az is elég, ha egyedül elutaznak egy rövidebb, hosszabb időre.


Fogadd el a fájdalmat és ne higgy azoknak, akik azt mondják, hogy már rég túl kellett volna jutnod rajta.


Csak te tudhatod, hogy készen állsz-e egy újabb párkapcsolatra vagy egyáltalán az ismerkedésre. El kell fogadnod, hogy fájni fog, ahogy minden szakítás, sőt, jobban. Éppen ezért időre van szükséged, ne hallgass azokra, akik erőltetni szeretnék a továbblépést. Éld meg a fájdalmat, elsőre talán furcsán hangzik, de minden veszteség kiváló önismereti tréning is egyben.
Normális az is, hogy szkeptikus vagy a szerelemmel kapcsolatban, az ebből adódó negatív érzéseidet is beszéld ki, gondold át, de ezekben ne merülj el, próbálj meg újra hinni benne.
De amíg negatív érzéseid vannak a szerelemmel kapcsolatban, addig nem fog menni vagy csak nagyon nehezen fog menni a társkeresés is. Egy randin hipp-hopp kiül az arcodra, hogy nem is hiszel ebben az egészben…


Találd meg a megfelelő helyet, lassú víz partot mos…


Lehet, hogy egy ismerősöd a vakrandit javasolja esetleg egy szinglirendezvényt, de egy hosszabb kapcsolat után rögtön a mély vízbe ugrani többet árt, mint használ. Viszont a szerelem nem fog csak úgy bekopogtatni az ajtódon, ha úgy érzed készen állsz rá, akkor tenned kell érte. Új hobbi, önkénteskedés vagy akár csak a rendszeres színházlátogatás a hozzád közelállókkal, segít, hogy újra jól tudd érezni magad társaságban. De egy online társkereső is megoldás lehet a fentiek mellett, ha úgy érzed a baráti kapcsolataid elkoptak, nincs kivel eljárnod vagy kimozdulnod, akkor mindenféleképpen regisztrálj.

Először vagy itt?
Csatlakozz hozzánk!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!
Nemed:
Társkeresés megkezdése

A regisztrációval elfogadod az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat.

VAGY
Regisztrálj Facebookkal!
A ctk.hu weboldalunk Sütiket és egyéb látogatáskövetési technológiákat használ, hogy javítsuk a böngészési élményt, valamint személyre szabott tartalmat és célzott hirdetéseket jeleníthessünk meg, és megérthessük honnan érkeznek és mit szeretnének látogatóink. További információk
További lehetőségek
Mindet elfogadom