Belépés tagoknak › Társkereső / Tanácsadás / Miért nem a rosszfúkat keresik a nők?

A közhiedelemmel ellentétben a nők nem feltétlenül a rosszfiúkat keresik, sőt, egy kutatás nemrég bebizonyította, hogy ennek épp az ellenkezője igazolódott be. Ha jó benyomást szeretnél kelteni egy nőben, akkor iktass be egy kis jótékonykodást az első találkozóba.

Miért nem a rosszfúkat keresik a nők?



Sokan úgy gondolják és ezt talán sok hölgy társkereső is megerősíti, hogy a nők ugyan szeretik a kedves, megértő és érzelmes férfiakat, de sokkal jobban vonzódnak a szenvedélyes rosszfiúkhoz.

Kutatók is foglalkoztak a kérdéssel és bebizonyították, hogy létezik a “kedves férfi paradoxon”, aminek értelmében a nők azt hangoztatják, hogy egy érzékeny, figyelmes férfit tudnának leginkább elképzelni maguk mellett, mégis ha dönteniük kell a két típus között, akkor sokszor gondolkodás nélkül azt a férfit választják, aki a rosszfiú kategóriába tartozik.

Egy frissebb, látszólag ennek a kutatásnak ellentmondó vizsgálat pedig azt igazolta, hogy megéri nagylelkűnek és szociálisan érzékenynek lennie egy férfinek, ha szeretne a első randevú alkalmával jó benyomást kelteni. Ezek az értékek egyáltalán nem mondanak ellent a rosszfiús imázsnak sem. Hiszen attól még lehet valaki férfias, erős és szenvedélyes, hogy támogat másokat.

Például egy kutatás az vizsgálta, hogy a nők azokhoz a férfiakhoz vonzódnak-e jobban akik az utcán kéregető hajléktalannak adnak pénzt vagy egyszerűen semmibeveszik, esetleg még gorombán is bánnak vele. A hölgyek egyértelműen azokkal szimpatizáltak, a külsejüktől függetlenül, akik pénzzel, akár egy szendviccsel támogatták a rászorulót.

Nincs ebben semmi furcsa, a nők arra következtetnek, hogy a gondoskodó férfi az élet más területein, így a párkapcsolatában és a gyerekeivel való viszonyában is nagylelkű lesz.

A kutatást végzők 200 nőnek mutattak 20 fényképet különböző kinézetű és testfelépítésű férfiakról, voltak közöttük helyesek és kevésbé helyesek, izmosak és kevésbé izmosak, majd mindegyik kép mellé adtak egy leírást, a férfi viselkedéséről, habitusáról vagy éppen tetteiről. Az derült ki, hogy még akkor is a kedvesebb, önzetlenebb személyleírású férfiakat választottak, ha a külső adottságaikban volt kivetnivaló.

Ha Te is belevetnéd magad a társkeresésbe és adnál esélyt a jófiúknak is, akkor kattints ide.

Először vagy itt?
Csatlakozz hozzánk!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!
Nemed:
Társkeresés megkezdése

A regisztrációval elfogadod az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat.

VAGY
Regisztrálj Facebookkal!
A ctk.hu weboldalunk Sütiket és egyéb látogatáskövetési technológiákat használ, hogy javítsuk a böngészési élményt, valamint személyre szabott tartalmat és célzott hirdetéseket jeleníthessünk meg, és megérthessük honnan érkeznek és mit szeretnének látogatóink. További információk
További lehetőségek
Mindet elfogadom