Belépés tagoknak › Társkereső / Tanácsadás / Nem kellesz eléggé…


Nem kell halottnak tettetned magad, akkor sem, ha nem tetszik valaki. Társkeresőként meg kell tanulnod nemet mondani. Gondold csak át: neked nem esik jobban, ha valaki őszintén megmondja, hogy nem illetek össze és inkább folytatná tovább a társkeresést, mint az, ha váratlanul eltűnik egy szó nélkül?

Nem kellesz eléggé…

Neked mi a kibúvód a második randi alól?


„Ne haragudj, elfelejtettem válaszolni az üzeneteidre…”
„Sajnos beteg lettem, nem tudunk találkozni.”
Esetleg egyszerűen nem válaszolsz, nem veszed fel a telefont, mert úgyis meg fogja unni.


Bármelyik megoldást is választanád ilyen esetben, nem vagy egyedül. Sajnos a társkeresők többsége inkább köddé válik, ahelyett, hogy elmondaná, nem tartja szimpatikusnak a másikat. Pedig, a legtöbb embernek igénye van arra, hogy tudja, mit gondol róla a másik, még akkor is, ha az nem feltétlenül pozitív, hiszen mindannyian a visszajelzésekből tanulunk.


Mit lehet tenni, ha valakit vissza kell utasítanod?


Gondold át, hogy valóban nem fogod megbánni a döntésedet.


Életünk során rengeteg emberrel találkozunk, gondold át, hogy, aki most belépett az életedbe, hiányozni fog-e később? Azt is gondold végig, hogy mit szeretnél tőle. Vannak olyan helyzetek, amikor valami miatt nem tanácsos kifejezni az unszimpátiánkat, például a munkahelyünkön. Szerencsére a magánéleti kapcsolatok rugalmasabbak, de itt sem kell senkit véglegesen eltolni magunktól, csupán hirtelen felindulásból.


Ne legyél durva, kedvesen is lehet nemet mondani.


Mindenkinek kellemetlen a szituáció, senki sem szeret nemet mondani, de figyelj arra, hogy még egy ilyen kényes helyzetben is korrekt és kedves legyél. Sokan azt gondolják, hogy ha valakit finoman utasítanak vissza az nem fogja venni a lapot, ezért már elsőre durván közlik a rossz hírt. Valójában minden esetben a kedvesebbik megoldással kell kezdeni, ha valaki tényleg nem ért a szép szóból, akkor végre okod is lesz rá, hogy durvábban utasítsd vissza.


Ne akard elkerülni a rosszat.


Természetes emberi reakció, hogy próbáljuk kerülni a kellemetlen helyzeteket, visszautasítás esetén kibújni a felelősség alól. Sokan ezért inkább hazudnak, ha vissza kell utasítaniuk valakit. A sablonos „most párkapcsolatban élek”, „inkább szeretnék egyedül lenni egy kis időre még” nem működnek, ha nem őszinték. Például, ha egyedül szeretnél lenni, akkor miért regisztráltál egy társkereső oldalon?

Készülj fel rá, hogy általánosságban két ember létezik…


Az egyik embertípus inkább rögtön szeretné hallani a rosszhírt, először röviden, aztán ha szüksége van rá úgyis kérdéseket fog feltenni, hogy tisztázza a dolgot, de végül megértő lesz. A másik oldal inkább szeretné elkerülni a visszautasítást ezért próbál majd meggyőzni róla, hogy adj még egy esélyt a dolognak. Készülj fel mindkét szituációra és ne hagyd magad, ha már döntöttél.

Szerencsére regeteg olyan történet is van, ami nem visszautasítással végződik, ha szeretnél jobb kedve derülni, olvasd el sikertörténeteinket.

Először vagy itt?
Csatlakozz hozzánk!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!
Nemed:
Társkeresés megkezdése

A regisztrációval elfogadod az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat.

VAGY
Regisztrálj Facebookkal!
A ctk.hu weboldalunk Sütiket és egyéb látogatáskövetési technológiákat használ, hogy javítsuk a böngészési élményt, valamint személyre szabott tartalmat és célzott hirdetéseket jeleníthessünk meg, és megérthessük honnan érkeznek és mit szeretnének látogatóink. További információk
További lehetőségek
Mindet elfogadom