Nagy és sokakat éréintő kérdés, hogy hogyan lehet túljutni egy szakításon? Mi játszódik le ilyenkor bennünk és mi az, ami segíthet?



A szakítással kapcsolatban csak az idő gyógyíthatja be véglegesen a sebeket. Lapozz előre a naplódban amennyire csak tudsz és vésd bele nagy nyomtatott betűkkel: Na, éshogy érzed magad most? - Előre kell nézni és nem szabad a múlton rágódni. Hogy hogyan? Valahogy így...

Egyszer eljön az a nap, amikor nem sírod álomba magad, nem vitázol gondolatban az exeddel és nem gondolkozol azon, hogy régebben mit is értett egy-egy mondatával, gesztusával. És ha már a romantikus dalokra sem szorul össze a szíved, akkor tudni fogod, hogy túljutottál rajta. Fókuszálj erre.

Igazából nem akkor vagy túl egy szakításon, amikor úgy érzed már túljutottál rajta. Olyan ez, mint amikor megszerzed a jogosítványt, de a vezetési tapasztalattól még nagyon messze vagy, az csak hónapok vagy akár évek múlva érik be annyira, hogy biztos lehetsz a dolgodban a volán mögött. A szakítással is így van.

Egyébként is mit jelent az, hogy túljutni valakin?

Nem jelentheti azt, hogy teljesen elfelejtjük az illetőt és kitöröljük, visszamenőleg is az életünkből. Sokkal inkább úgy lehetne ezt kifejezni, hogy nem fáj az, ha rá gondolsz, hogy nincs hatása az életedre, egyáltalán. Teljesen semlegessé vált a számodra.

Nagyon furcsa dolgok mennek végbe az agyban, amikor szerelmesek leszünk, ez a szakítás esetén is így van.
A szerelem az agy jutalmazó központjában keletkezik és ez a terület még a szakítás után is aktívan reagál az exed fotójára vagy már csak arra is ha eszedbe jut.

Tehát annak ellenére, hogy vége a kapcsolatnak, az agy még sokáig “szerelmesen” viselkedik. Szakemberek szerint a szerelem úgy hat az agyra mint a drogok, ezért, amikor elhagynak, úgy kell viselkedni, mintha egy elvonókúrán lennél. Szerintük a lehető legnagyobb szigorral kell eljárni, ha túl akarsz jutni a nehéz időszakon.

Töröld az üzeneteit, ne olvasgasd vissza a leveleit, ne nyúlj vissza a régi szép emlékekért, ne hívd telefonon, ne nosztalgiázz és egy darabig legalább, kerüld annak a lehetőségét, hogy barátok maradtok és tartjátok a kapcsolatot.

A legfontosabb pedig az, hogy ne gondold azt, hogy mindenkinek egy Igazi rendeltetett.

Forrás: The Guardian

Először vagy itt?
Csatlakozz hozzánk!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!
Nemed:
Társkeresés megkezdése

A regisztrációval elfogadod az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat.

VAGY
Regisztrálj Facebookkal!
A ctk.hu weboldalunk Sütiket és egyéb látogatáskövetési technológiákat használ, hogy javítsuk a böngészési élményt, valamint személyre szabott tartalmat és célzott hirdetéseket jeleníthessünk meg, és megérthessük honnan érkeznek és mit szeretnének látogatóink. További információk
További lehetőségek
Mindet elfogadom