Belépés tagoknak › Társkereső / Tanácsadás / Vajon jó helyen keresem?

Sokakban felmerül a kérdés, hogy például az internetes társkeresés megfelelő platform-e a párkereséshez. Egy kutatócsoport megvizsgálta a tipikus ismerkedési helyeket és megosztotta a társkeresőkkel, hogy mit árul el róluk, illetve a randiperterükről az, hogy hol ismerkednek.

Vajon jó helyen keresem?

Számít-e egyáltalán, hogy hol keresünk társat? Elárul-e a másikról bármit is, ha például szórakozóhelyen szeret ismerkedni?

Peter Jonason a University of Western Sydney kutatója három célt tűzött ki mielőtt belevágott a kutatásba. Egyrészt szerette volna pontosan tudni, hogy hova járnak azok, akik tartós kapcsolatot keresnek és hova azok, akik csak egyéjszakás kalandra vágynak. Az is érdekelte, hogy milyen tulajdonságaik hatására választanak egyes emberek társkeresési helyszínt, végül arra is kíváncsi volt, hogy vajon van-e eltérés a nők és a férfiak választása között.

Az első kérdésben nők és férfiak közel azonos válaszokat adtak. Hosszútávú párkapcsolatot így az egyetemen, vallási csoportokban, munkában, edzőteremben, kávézóban, önkéntes csoportokban, a szomszédságban, konferenciákon, parkokban keresnek. Ezzel szemben rövidtávú kapcsolatot inkább bárokban, diszkókban, különböző bulikon, strandon, esküvőn, koncerten keresnek.

A következő kérdés az volt, hogy vajon a párkereső tulajdonságai mennyiben befolyásolják a sikerességét. Arra jöttek rá, hogy a nárcisztikus emberek inkább a rövidtávú kapcsolatok becserkészésében sikeresek, sőt az is kiderült, hogy a férfiak előszeretettel használják az esküvőket arra, hogy egyéjszakás kalandjaikhoz párt találjanak, ezzel szemben a nőknek nem elsősorban ez jut eszükbe egy lagzi alkalmával.

Jó hír, hogy akik önkéntes csoportokba járnak, nagy valószínűséggel inkább komolyabb kapcsolatot keresnek.

A kutatócsoport kifejtette, hogy még rengeteg munka áll előttük, ha a teljes kérdéskört szeretnék körüljárni, ezért folytatják a munkát. Az első körből kimaradt internetes társkeresésre szeretnének fókuszálni.

Először vagy itt?
Csatlakozz hozzánk!

Kérjük töltsd ki az alábbi mezőket!
Nemed:
Társkeresés megkezdése

A regisztrációval elfogadod az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat.

VAGY
Regisztrálj Facebookkal!
A ctk.hu weboldalunk Sütiket és egyéb látogatáskövetési technológiákat használ, hogy javítsuk a böngészési élményt, valamint személyre szabott tartalmat és célzott hirdetéseket jeleníthessünk meg, és megérthessük honnan érkeznek és mit szeretnének látogatóink. További információk
További lehetőségek
Mindet elfogadom